martes, 20 de febrero de 2024

DIMECRES 21 DE FEBRERO: DIA DE LA LLENGUA MATERNA

Avui dimecres 21 de febrer és el dia Internacional de la llengua materna i des d'el CEIP María Quintana volem recordar la seva importància en el desenvolupament i educació dels nens de primària. 


Per això us recordem alguns punts clau:

  • La llengua materna és una part fonamental de la identitat d'una persona. A través d'ella, els nens es connecten amb la cultura, les tradicions i les arrels. Els permet expressar-se i comunicar-se de manera autèntica, enfortint-ne el sentit de pertinença. Forma part de la nostra identitat i el nostre sentiment de pertinença cultural.
  • L'adquisició i l'ús de la llengua materna des de primerenca edat té un impacte positiu en el desenvolupament cognitiu i emocional dels nens. Els ajuda a organitzar els  pensaments, expressar les  emocions i desenvolupar habilitats de pensament crític. Ajuda al desenvolupament cognitiu i emocional
  • Està comprovat que els nens aprenen de manera més efectiva quan se'ls ensenya en la llengua materna. Els permet comprendre i assimilar conceptes de manera més profunda, cosa que en facilita l'aprenentatge en altres àrees acadèmiques. Aprenentatge efectiu.
  • La llengua materna és un tresor cultural que transmet coneixements, tradicions i valors de generació en generació. La seva preservació contribueix a la diversitat cultural i lingüística d'una societat. Preservació cultural.
  • El domini de la llengua materna enforteix l'autoestima i la confiança dels infants. Els brinda la seguretat necessària per expressar-se i participar activament a la societat. Autoestima i confiança.

És important reconèixer i valorar la importància de la llengua materna en el procés educatiu dels infants de primària. Promoure'n l'ús i l'ensenyament adequat contribueix al desenvolupament integral i a la preservació de la diversitat cultural i lingüística.

Per tot això des de l'àrea de llengua catalana durant aquesta setmana estem desenvolupant una activitat per donar a conéixer les paraules bàsiques de les llengues maternes del nostre alumnat: català, marroquí, algerià, txec, polonès, búlgar, romanès, el wolof de Senegal, turc, francès...

L'activitat consta en conèixer les paraules (bon dia, gràcies, adéu i una frase feta) amb els idiomes abans nombrats i rebre cada dia de la setmana a l'alumnat amb la salutació o despedida amb un idioma diferent  dels que hem identificat com llengua materna a l'escola. Exemple:





No hay comentarios:

Publicar un comentario