viernes, 17 de junio de 2022

TEATRE EN CATALÀ

Aquest mati, divendres 17 de juny,  l'alumnat de cinquè i sisè de primària han assistit a la representació de tres obres de teatre en català ofertades per la Comarca del Bajo/Baix Cinca dins del programa "Teatre Jove en català".

Aquesta activitat s'enmarca dins del conveni de col.laboració de la Comarca del Bajo/Baix Cinca amb el Departament d'Educació del Govern d'Aragó a través de la Direcció General de Politica Lingüistica i té com objectiu fomentar la llengua catalana i les seves varietats dialectals. 

S'han representat tres escenes quotidianes de curta durada, que han fet recapacitar al nostre alumnat sobre temes com les relacions interpersonals o la relació amb la tecnologia.

Les obres s’han representat en tres escenaris diferents: a la Biblioteca Municipal hem vist l'obra "S’ha acabat el bróquil”. Una comèdia on tres companys de pis intenten comunicar-se però s’adonen que cada vegada els és més difícil. Jugant amb les frases fetes i els refranys, aquest espectacle reflexiona sobre el vocabulari i les expressions catalanes que s'estan perdent, buscant reivindicar-los d'una manera propera i divertida.  

Desprès hem anat a la "Sala Goya". Primer al vestíbul de dalt hem vist l'obra "Cadira de braços", un drama basat en el procés de dol, d'acceptació i de reconciliació entre dues germanes que s'han de tornar a refer després d'una pèrdua molt propera: la seva mare. Es mostra el món intern de cada germana i com l'exterioritzen.

Finalment, ja dins de la sala hem assistit al muntatge de dansa urbana "Re-view". Ha esta una peça molt visual que ha mostrat les reaccions d'un adolescent que pateix nomofòbia, és a dir, la por irracinal a no tenir el móbil a prop, a estar desconectat. És una reflexió sobre la relació màquina-cos. Una relació, a vegades adictiva que s’amaga sota una sensació d’absoluta llibertat. Una relació que afecta a la nostra relació anb els altres i amb nosaltres mateixos.

Un cop finalitzades les interpretacions, l'alumnat s'ha reunit amb els actors per parlar sobre el que han vist, la seva interpretació, emocions i sensacions. Els actors i actrius han respost les preguntes que han sorgit del públic.

Ha estat una activitat realment interessant i motivadora que esperem es pugui repetir en properes ocasions.

Donem gràcies a l'àrea de cultura de la Comarca del Bajo/Baix Cinca per ofertar-nos aquesta activitat i poder gaudir de aquesta activitat.










No hay comentarios:

Publicar un comentario