jueves, 7 de abril de 2022

PROGRAMA JESÚS MONCADA

Aquest matí, l'alumnat de Cinquè i Sisè d'Educació Primària ha pogut gaudir, a través del Programa Jesús Moncada dedicat al foment de la llengua catalana, de l'actuació del duo “La Chaminera” format per Ángel Vergara i Mª José Menal el 1995. Aquest grup es dedica a la difusió de la música de tradició popular a Aragó. 




Especialitzats en instruments característics com gaites, flautes i tamborí de cordes, oboès populars, llaüts, guitarros i percussions tradicionals, aporten a més a més una llarga experiència teatral i musical, per la qual cosa la seva posada en escena sempre és sorprenent.

Avui hem pogut veure la funció musical “D'asti i d'aci” on el nostre alumnat ha tingut una participació molt activa i han pogut escoltar cançons en català de tradició oral de les comarques de la Franja oriental d'Aragó.











L'objectiu d'aquesta actuació ha estat apropar el nostre alumnat a la cultura popular aprofitant els recursos musicals, la literatura oral i el folklore, tenint cura de la varietat local del català utilitzat a la zona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario