miércoles, 19 de junio de 2024

PROJECTE "JESÚS MONCADA": ELS ESPORTS A MEQUINENSA

Amb entusiasme us presentem un projecte engrescador que hem desenvolopat desde l'àrea de llengua catalana i dins el programa "Jesús Moncada" dedicat al foment de la nostra llengua materna.

Aquest projecte ha tingut com a objectiu acostar els esports i les associacions esportives de la nostra localitat a l'alumnat. 

A través d'aquesta iniciativa, els nens i nenes han tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà la diversitat de disciplines esportives que es practiquen al nostre entorn, així com els valors que promouen i les oportunitats que ofereixen per a un desenvolupament personal i social saludable.

El projecte s'ha estructurat en diverses sessions dinàmiques i participatives, adaptades a les diferents edats i nivells educatius. En aquestes sessions, l'alumnat ha pogut:

  • Descobrir un ampli ventall d'esports: Des dels esports més populars fins a disciplines menys conegudes. Els nens i nenes han explorat les característiques, normes i valors de cada esport.

  • Conèixer les associacions esportives locals: Representants de les diverses associacions esportives de la localitat han visitat l'escola per presentar la seva oferta esportiva, explicar la seva trajectòria i compartir la seva passió per l'esport.

  • Experimentar diferents disciplines: A través de tallers i jocs, els alumnes han tingut l'oportunitat de practicar alguns dels esports presentats, gaudint dels seus beneficis físics i socials.

  • Resoldre reptes i treballar en equip: Dinàmiques cooperatives i activitats de resolució de problemes han permès als nens i nenes desenvolupar habilitats socials com la comunicació, el treball en equip i el respecte per les normes.

Aquesta iniciativa, desenvolopada desde l'àrea de llengua catalana, ha permès aconseguir diversos objectius:

  • Promoure la pràctica esportiva entre els més petits: L'esport és una activitat essencial per al desenvolupament físic, mental i social dels nens i nenes. A través del projecte, s'ha busca despertar el seu interès per la pràctica esportiva i motivar-los a adoptar un estil de vida saludable.

  • Donar a conèixer les associacions esportives locals: El projecte ha servit com a plataforma per visibilitzar la tasca que realitzen les associacions esportives de la localitat, fomentant la seva integració en el teixit social i facilitant l'accés dels nens i nenes a la seva oferta esportiva.

  • Enriquir l'educació dels nens i nenes: A través del coneixement dels esports i els valors que promouen, els alumnes han pogut desenvolupar una educació integral que ha anat més enllà de l'àmbit acadèmic.

  • Fomentar la cohesió social: La diversitat d'esports i la participació d'alumnes de diferents característiques enriqueixen el projecte i promouen valors com la tolerància, el respecte i la convivència.

Junts, podem aconseguir que l'esport sigui un element clau en el desenvolupament dels nostres nens i nenes, fomentant valors com la salut, el treball en equip, el respecte i la convivència.

En aquest video podeu veure un resum del que hem estat fent en el projecte.

Aprendre a l'escola en la llengua materna és una oportunitat única per a dotar els nostres infants d'un tresor immens, la seva cultura

Ensenyar, aprendre i viure en català a l'escola és construir un futur ple de possibilitats. Un futur on la nostra llengua sigui un element d'unió, respecte i orgull per a tots.

Avui a les 9h mos hem reunit tots i totes a la sala polivalent per veure i disfrutar del vídeo que recull tots els nostres treballs d'investigació.







No hay comentarios:

Publicar un comentario